15/04/2024 02:16

La guia d'utilització de la Seu Electrònica de l'INE s'ha dissenyat per a facilitar la localització de la informació i el maneig de les opcions disponibles; no obstant, si trobeu qualsevol dificultat en la navegació per la Seu, no dubteu a utilitzar el  Formulari de correu per a comunicar-nos les vostres preguntes. En aquesta guia trobareu els apartats següents:

 1. Estructura de la navegació
 2. Accessibilitat
 3. Recomanacions tècniques
 4. Política lingüística 1. Estructura de la navegació

  En aquest apartat s'inclou una descripció dels diferents elements que trobareu a cadascuna de les pàgines de la Seu.

  1.1. Capçalera de navegació

  La capçalera es manté fixa a totes les pàgines de la Seu, de manera que es pugui fer ús de totes les funcions des de qualsevol ubicació. La capçalera consta de:

  Logotip de l'INE: en prémer-hi a sobre s'accedeix a la pàgina d'inici de l'Institut Nacional d'Estadística . La pàgina es mostrarà en una finestra independent.

  Logotip d'administració electrònica: en prémer-hi a sobre s'accedeix al ministeri. La pàgina es mostrarà en una finestra independent.

  Botonera d'opcions: formada pels botons següents:

  •   Disminuir / Restaurar / Augmentar la mida de la lletra   canvia la mida dels textos. La lletra més gran augmenta la mida, la més petita la disminueix i la mitjana la restaura a la seva mida inicial. També podeu fer ús de les opcions del vostre navegador per canviar la mida de la lletra.
  •  Mapa web  mostra el mapa del web.
  •  Calendari  mostra el calendari de dies inhàbils.

  Menús desplegables: permeten navegar per tot el contingut de la Seu fent lliscar el cursor pel desplegable i col·locant-lo sobre el tema i/o subtema. Prement directament sobre la pestanya de la qual neix el desplegable, s'accedeix a una pàgina amb totes les opcions d'aquest apartat. Els menús desplegables tenen el següent contingut:

  • Inici: condueix a la pàgina d'inici de la Seu.
  • Tràmits: conté la llista de procediments i tràmits inclosos a la Seu. Prement sobre qualsevol de les opcions s'accedeix a la fitxa descriptiva del procediment o tràmit, on podeu conèixer els requisits necessaris i accedir al procediment i ajudes bàsiques per a una tramitació correcta.
  • Normativa: inclou la legislació que regeix tant el funcionament de la Seu como dels diferents procediments i tràmits. Permet accedir a cada norma prement sobre l'enllaç que s'incorpora.
  • Utilitats: inclou el calendari de dies inhàbils i les certificat electrònic publicats a la seu electrònica de l’INE.
  • Ajuda: agrupa diverses opcions que us facilitaran el maneig de la Seu.

  Selecció d'idiomes: en escollir un idioma de la llista, canvia la pàgina a la pàgina on es troba la versió en aquest idioma. En cas que la pàgina no estigui disponible en l'idioma seleccionat, es mostrarà per defecte la pàgina en espanyol.

  Buscador: escrivint una paraula o paraules i prement el botó Cercar es mostrarà la relació de pàgines de la Seu que inclouen el terme que hagueu cercat.

  1.2. Barra d'estat

  Rastre d'engrunes: la pàgina on ens trobem està identificada a la part superior pel text Sou a Seu Electrònica seguit de l'apartat, el subapartat, la secció,.. on està ubicada. Prement sobre qualsevol dels textos que apareixen, accedireu a aquesta pàgina.

  Data/hora: es mostra l'hora oficial. El rellotge s'actualitza automàticament cada minut i quan se sol·licita una nova pàgina o es refresca la pàgina presentada.

  1.3. Peu de pàgina

  És comú a totes les pàgines de la Seu. Conté informació referent a la ubicació de la Seu i accés directe a algunes opcions.

 2. Accessibilitat

  La seu electrònica de l'INE ha estat dissenyada ajustant-se als requisits d'accessibilitat que recull la norma UNE 139803:2012 (prioritat 2, nivel AA).

  Per altra banda, en la navegació per la Seu s'indiquen enllaços que accedeixen a pàgines alienes i el contingut de les quals pot no complir les mateixes pautes d'accessibilitat.

  Si considereu que algun dels continguts presentats no és accessible i teniu algun problema a l'hora de visualitzar-los, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del   Formulari de correu .
   

 3. Recomanacions tècniques

  El funcionament de l'actual Seu Electrònica ha estat contrastat amb els navegadors més populars (Internet Explorer©, Mozilla Firefox ©).

  Pot ser que en algun moment el programa que utilitzeu us demani que instal·leu algun programa addicional, si no el teniu instal·lat, per a accedir a fitxers específics en format PDF d'Acrobat (necessiteu Acrobat Reader ©). Si voleu, podeu descarregar-vos gratuïtament aquest programa: 

  Última versió d'Adobe Reader     

  Per a accedir als serveis electrònics se us pot requerir estar en possessió d'algun dels certificats que es recullen a l'apartat   Certificat i Firma Electrònics  .

 4. Política lingüística

  Els continguts de la Seu Electrònica es presenten en totes les llengües cooficials i, a més a més, en llengua anglesa. Això no obstant, en la navegació per la Seu s'indiquen enllaços que accedeixen a pàgines alienes els continguts de les quals poden no estar disponibles en diferents llengües.

©  INE 2024      Avda. Manoteras, 52 - 28050 - Madrid - Espanya Tlf: (+34) 91 583 91 00