15/07/2024 05:08

La guia d'utilització de la Seu Electrònica de l'INE s'ha dissenyat per a facilitar la localització de la informació i el maneig de les opcions disponibles; no obstant això, si troba qualsevol dificultat en la navegació per la Seu, no dubte a utilitzar el  Formulari de correu per a comunicar-nos les seues preguntes. En aquesta guia trobarà els apartats següents:

 1. Estructura de la navegació
 2. Accessibilitat
 3. Recomanacions tècniques
 4. Política lingüística 1. Estructura de la navegació

  S'inclou en aquest apartat una descripció dels diversos elements que trobarà en cada una de les pàgines de la Seu.

  1.1. Capçalera de navegació

  La capçalera es manté fixa en totes les pàgines de la Seu de manera que des de qualsevol ubicació es puga fer ús de les utilitats. La capçalera es compon de:

  Logotip de l'INE: en punxar sobre ell s'accedeix a la pàgina d'inici de l'Institut Nacional d'Estadística  . La pàgina es mostrarà en una finestra independent.

  Logotip d'administració electrònica: en punxar sobre ell s'accedeix al ministeri. La pàgina es mostrarà en una finestra independent.

  Botonera d'opcions: composta pels botons següents:

  •  Disminuir / Restaurar / Augmentar la mida de la lletra  canvia la grandària dels textos. La lletra més gran augmenta la grandària, la més xicoteta la disminueix i la intermèdia la restaura a la seua dimensió inicial. També pot fer ús de les opcions del seu navegador per a canviar la grandària de la lletra.
  •  Mapa web  mostra el mapa de la web.
  •  Calendari  mostra el calendari de dies inhàbils.

  Menús desplegables: permeten navegar per tot el contingut de la Seu lliscant el cursor pel desplegable i posicionant-lo sobre el tema i/o subtema. Punxant directament sobre la pestanya de què naix el desplegable, s'accedeix a una pàgina amb totes les opcions d'aqueix apartat. Els menús desplegables tenen el contingut següent:

  • Inici: condueix a la pàgina d'inici de la Seu.
  • Tràmits: conté la llista de procediments i tràmits inclosos en la Seu. Polsant en qualsevol de les opcions s'accedeix a la fitxa descriptiva del procediment o tràmit, on pot conèixer els requisits necessaris i accedir al procediment i ajudes bàsiques per a la seua correcta tramitació.
  • Normativa: inclou la legislació que regeix tant el funcionament de la Seu com dels diferents procediments i tràmits. Permet accedir a cada norma punxant en l'enllaç que s'incorpora.
  • Utilitats: inclou el calendari de dies inhàbils i les certificat electrònic publicats a la seu electrònica de l'INE.
  • Ajuda: agrupa diferents opcions que li facilitaran el maneig de la Seu.

  Selecció d'idiomes: en triar un idioma de la llista, canvia la pàgina en què es troba la versió en aqueix idioma. Si la pàgina no estiguera disponible en l'idioma seleccionat, per defecte mostrarà la pàgina en espanyol.

  Cercador: escrivint una paraula o paraules i polsant el botó Cercar es mostrarà la relació de pàgines de la Seu que inclouen el terme cercat.

  1.2. Barra d'estat

  Rastre de molles: a pàgina en què ens trobem ve identificada en el part superior pel text Està vostè en Seu Electrònica seguit de l'apartat, subapartat, secció,.. que està ubicada. Punxant en qualsevol dels textos que apareixen, s'accedirà a aqueixa pàgina.

  Data/hora: es mostra l'hora oficial. El rellotge s'actualitza de forma automàtica cada minut i quan se sol·licita una nova pàgina o es refresca la pàgina presentada.

  1.3. Peu de pàgina

  És comú a totes la pàgines de la Seu. Conté informació referent a la ubicació de la Seu i accés directe a algunes opcions.

 2. Accessibilitat

  La seu electrònica de l'INE ha sigut dissenyada ajustant-se als requeriments d'accessibilitat recollits en la norma UNE 139803:2012 (prioritat 2, nivel AA).

  D'altra banda, en la navegació per la Seu s'indiquen enllaços que accedeixen a pàgines alienes a la mateixa i els continguts de la qual poden no complir les mateixes pautes d'accessibilitat.

  Si considera que algun dels continguts presentats no és accessible i té algun problema per a la seua visualització, pot comunicar-se amb nosaltres a través del  Formulari de correu .

 3. Recomanacions tècniques

  El funcionament de la present Seu Electrònica ha sigut contrastat amb els navegadors més populars (Internet Explorer©, Mozilla Firefox ©).

  En algun moment el programa de navegació que utilitze li pot demanar que instal·le algun programa addicional, si no el té ja instal·lat, per a accedir a fitxers específics en format PDF d'Acrobat (necessita Acrobat Reader ©). Si ho desitja, pot descarregar de forma gratuïta aquest programa:

  Última versió d'Adobe Reader  

  Per a accedir als serveis electrònics li pot ser requerit estar en possessió d'alguns dels certificats que es recullen en l'apartat  Certificat i Firma Electrònics  .

 4. Política lingüística

  Els continguts de la Seu Electrònica es presenten en totes les llengües cooficials i a més en llengua anglesa. No obstant això, en la navegació per la Seu s'indiquen enllaços que accedeixen a pàgines alienes a la mateixa i els continguts de la qual poden no estar disponibles en les distintes llengües.

©  INE 2024      Avda. Manoteras, 52 - 28050 - Madrid - Espanya Tlf: (+34) 91 583 91 00