15/04/2024 01:19

Què és el Cens Electoral?

El Cens Electoral conté les inscripcions de les persones amb dret de sufragi, en general els espanyols majors d'edat no incapacitats, tant si són residents a Espanya com si són residents a l'estranger, sense perjudici de la seva possible ampliació per a les Eleccions Municipals i al Parlament Europeu amb els electors estrangers residents a Espanya que tinguin el dret de sufragi reconegut legalment, per ser nacionals d'altres països de la Unió Europea a les Eleccions al Parlament Europeu i municipals, o d'altres països a les Eleccions locals en virtut d'un Tractat que així ho estableixi.

Com consultar el Cens Electoral?

Qualsevol interessat podrà consultar telemàticament les seves dades d'inscripció al Cens Electoral vigent cada mes o per a unes eleccions o referèndum.

La inscripció al Cens Electoral conté dades personals i del domicili de residència dels electors, a més a més del municipi d'inscripció a efectes electorals per als espanyols residents a l'exterior. Quan la consulta es realitza durant un període electoral a més a més es presenten les dades de la mesa i el local electoral. 

El resultat de la consulta es presenta en pantalla i es podrà imprimir.

Qui pot consultar el Cens Electoral?

Qualsevol persona interessada que tingui la condició d'elector i pugui identificar-se pel sistema Cl@ve..

©  INE 2024      Avda. Manoteras, 52 - 28050 - Madrid - Espanya Tlf: (+34) 91 583 91 00